





Osteoporosis: Essentials of Densitometry, Diagnosis & Management Location : Taipei VGH, Taipei, Taiwan Clinician Course Version: 2022 Date: Apr 16 & 17, 2022

Day One(Apr 16, 2022)

8:00-8:30 Registration

- 8:30 Introduction and Objectives of ISCD/IOF Co-joint New Course- 20 mins [Wu CH] 吳至行
- 8:50 Overview of Osteoporosis 60 mins [Wu CH] 吳至行
- 9:50 Principles of DXA Acquisition Analysis and Interpretation- 60 min [Wu CH] 吳至行
- 10:50 Diagnosis of Osteoporosis- 40 mins [Wang ST]王世典

11:30 LUNCH [50 mins]

- 12:20 Fracture Risk Assessment- 40 mins[Yang RS]楊榮森
- 13:00 Monitoring Treatment of Osteoporosis- 50 mins [Yang RS]楊榮森
- 13:50 How to Interpret and Report DXA –60 mins [Chang YF] 張尹凡

14:50 [BREAK [20 mins]

- 15:10 Can You Trust This DXA Report -60 mins [Chang YF] 張尹凡
- 16:10 Clinical Evaluation of Bone Health –60 mins [Tai TW]戴大為
- 17:10 Clinical Management Part 1: 50 mins [Tai TW]戴大為 Non-Pharmacological Treatment
- 18:00 Clinician Course Ends of Day 1

Day Two - Clinician Course (Apr 17, 2022)

8:00-8:10 Check-in

- 8:10 Clinical Management Part 2: 50 mins[Huang CF]黃駿豐 Pharmacological Treatment
- 9:00 Clinical Management Part 3: 50 mins[Huang CF]黃駿豐 Additional Pharmacological Treatment
- 9:50 Case for discussion- 50 mins [Wu CH] 呉至行

10:40 Brunch [50 mins]

- 11:30 Clinician Certification Examination- 60 mins[Wu CH] 吳至行
- 12:30 Clinician Course Ends of Day 2